fbpx

Ski Sunne

Ski Sunne bjuder på en härligt varierande skidåkning och har för mellansverige helt unika längder och bredder på pisterna. Längsta nedfarten är Hertigen som är hela 1,8 km lång.
Ski Sunne expanderar!

Ski Sunne storsatsar på liftburen cykling

Under våren 2022 räknar Ski Sunne med att kunna inviga sin nya cykelanläggning och projektledare Malcolm Hardie ser positivt på anläggningens framtid:

– Det här är ett fantastiskt kul och spännande projekt, med allt från rutinerade byggare till de som anlägger banor för första gången och som tillsammans tar sig an de utmaningar vi ställs inför. Just nu har vi byggt klart en tredjedel av första banan och drygt hälften av andra banan.

Kärnan i projektet är att satsa på liftburen cykling, det vill säga att man tar med cykeln i liften och sedan trampar utför i någon av cykelslingorna. För att ge åkarna variation kommer banorna att byggas med olika karaktär och svårighetsgrad. Man planerar tre maskinbyggda banor, en handgjord röd bana samt ett övningsområde för hopp- och kurvteknikmoment, vilket utgör en stor del i Ski Sunnes mål att bli en året runt-anläggning.

– Vi kommer att anlägga allt från enklare nybörjarbanor till lite mer utmanande maskingrävda varianter, samt tuffare tekniska spår som lutar mer åt enduro och downhill, berättar Malcolm. 

Till dessa tillkommer ett övningsområde för barn som inte kräver liftåkning samt en pumptrack nere vid basområdet. Dessutom ska Ski Sunne försöka rusta några av de gamla banorna som användes för drygt 10 år sedan. Man avser  också att vidareutveckla anläggningens cykelsatsning löpande framgent, med ytterligare banor och ännu fler spännande inslag.

– Det är uppmuntrande med den nyfikenhet vi både ser och hör om, så vi hoppas på att ha många nöjda besökare här om ett år, säger Malcolm. 

Ski Sunne har i samband med satsningen också rekryterat en rutinerad bandesigner vid namn Bastien Rideau. Med mer än fem års erfarenhet av banbyggande i Trysil har han nu landat i Värmland och Sunne för att bygga en flow track, norr om nedfarten Hertigen.

– Man blir otroligt glad, i en tid där mountainbikecykling är på frammarsch i världen och inte minst i Sverige, att vara involverad i detta fantastiska projekt.

Ett utmanande uppdrag som många har drömt om men aldrig trott skulle ske, är nu igång för att ge nytt liv till Ski Sunne och Värmland, säger Bastien.Pernilla Gravenfors
Presskontakt
070- 553 39 79, pernilla@gravenfors.se

Malcolm Hardie
Projektledare
070-673 03 49 malcolm@skisunne.se

Malcolm Hardie, projektledare

Nyhetsarkiv

December 2021


 

ski sunnes satsar på framtiden

"Vi ska bli Skandinaviens främsta åretruntanläggning"

Efter en tuff vinter tar Ski Sunne nya tag och utvecklar verksamheten till en åretruntupplevelse. Genom att öppna liftarna på sommaren för bland annat mountainbike och downhill satsar de på att bli Skandinaviens främsta åretruntanläggning.

Sunne har mycket att erbjuda Perfekt turistmål

Sunne är en turistort och även om det här året inte har bjudit på så många aktiviteter under rådande pandemi, så har vi massor att erbjuda den dag vi kan röra på oss igen. Vi har Mårbacka, Rottneros park, Västanå Teater, vandringsleder och många små smultronställen runt om i kommunen. Sunne Sommarland utökar med nya åkattraktioner efter branden i våras. Nu kan vi snart lägga downhill- och mountainbikebanor med fler naturupplevelser till listan.

Downhill

äventyr året omMountainbike & downhill

Huvudspåret i nysatsningen är att göra området till ett mountainbikemekka som ska attrahera lämpliga målgrupper från både närområdet och mer långväga besökare. Ambitionen är att anlägga ett dussintal banor i området, med olika svårighetsgrader, från lätta till avancerade, där även downhillbanor ingår. Mountainbikespåren byggs så att de startar vid sittliftens avsläpp och går uppför och nedför berget med en annan banprofil än downhillbanorna.

utnyttjar närområdetMer än skidor och cykel

Även närområdet bjuder in till aktiviteter och Ski Sunne kommer erbjuda bl.a. bad, fiske, kanot och kajak i Rottnen och Hånsjön. Man kommer även satsa på att arrangera kurser, musikfestivaler och tävlingar.
"- Vi har allt på plats så förutsättningarna för att kunna bli ett åretruntmekka för natur- och äventyrsturism är goda. Vi har anläggningen, vi har naturen, vi har kompetent personal och inte minst har vi Sunne."

sov gottUtökat boende

Ett 30-tal nya stugor kommer att byggas samt en ny toppstuga. Det planeras även för campingplatser.

Curt Rhudin VD Ski Sunne

ett logiskt stegÅretruntaktiviteter

Efter några snöfattiga vintrar har ägarna Stavik Invest tänkt hur man ska kunna utveckla inför framtiden. De har redan investerat i snökanoner för att säkra vinteraktiviteterna men nu vill de alltså satsa även om aktiviteter för resten av året.

Mot nya mål

med blicken mot framtidenSatsningen tar 3-5 år

Satsningen kommer att pågå i fem år, och ska leda till att Ski Sunne blir Skandinaviens främsta destination för outdoor-äventyr.

www.skisunne.se

Dela på email
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på facebook